Sølv er gull

Med nye sommerdekk, glovarm kaffe i koppen og mine to faste High Five-kompanjonger i baksetet, Håkon og Anders, suste vi mot den sørlige delen av Norge. Selv om vi brukte en helt forferdelig kjedelig time fra Alnabru til Sandvika på grunn av kø, var humøret på topp. Folk som ble stoppet for å kjøre ulovlig i kollektivfeltet var god nok underholdning. I Vestfold var vi nødt til å stikke innom vår faste leverandør av stor baconcheese-burger på Ramsum-grill. Det ble ingen flere måltider den dagen. Alt fra Vangelis til Meshuggah fulgte oss på høytalerne og holdt motet oppe langs E18. Variasjon var stikkordet. Temperaturen sank desto lenger sør vi kom. Vi reiste fra 23 behagelige varmegrader. Arendal møtte oss med sju kjølige grader. De bleike vinterleggene våre skalv i shortsene.

Skjermbilde 2013-05-23 kl. 12.51.34

Vi hadde forhåpninger om at det skulle bli knallvær. Sol, krystallklart vann og vakre blonde Arendals-piker på svabergene. Men den gang ei. Vi endte i stedet med fire dager med pissregn, Dr. Oetker, og en ødelagt mobil. Vi ankom Arendal litt for seint, tror jeg. Topphemmelige Facebook-kilder fortalte oss at det var knallfiske. Høytrykket hadde akkurat kommet og fiskere langs kysten tok fisk på både en, to og tre kilo! Vi dro nok med oss lavtrykket fra det grå Østlandet.

Fisk ble det likevel, ingen over kiloen vel og merke, men moro var det uansett. Vi kan nok innrømmet at det var i seneste laget. Fjorden av full av horngjel, og med det kan vi vel fastslå at sjøørretfiske på dagtid er på hell. Nå rykker High Five-bataljonen inn i landet på jakt etter brunere ørret. Under kan du se et par minutter som oppsummerer våre bløte sørlandstur.

Silver is golden – Sea trout fishing in Arendal from High Five Fishing on Vimeo.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s