Kilosabboren

Lørdag, 16.mars. Øst i Akershus, der isen fortsatt er like pålitelig som armert tysk stål.

Jonnis har bestandig vært den mest ihuga abborfiskeren av oss. Han har lært meg at abboren er en fisk man ikke skal kimse av, og at når den kommer litt opp i årene og vekten begynner å dra seg til er den noe av det kuleste som finnes. Interessen hans har dog nærmest fremstått som en slags besettelse: Hver gang alle har rigget til for gjeddefiske, har Jonnis bestandig hatt kilosabboren i tankene. Han har vært nære kilosgrensen, men aldri krysset den. Før nå.

1000 gram.
1000 gram.

Med sønnavind og god temperatur, lå det i kortene at det var gode muligheter for å få abbor. Etter 2 timers sammenhengende fiske, 20 hull, en haug av maggot og 15 spreke abborer i 2 hgs-klassen senere skulle alt klaffe. Skjæret som Jonnis hadde peilet seg gradvis mot var han nå helt inntil. Det var såpass grunt at borringen måtte være av det forsiktige slaget. Etter 3-4 minutters napping smalt det til; Det var ikke noe rykk. Det var ikke noe småtteri denne gangen: Det var et langt, seigt drag fra noe som ikke ville opp. Pilkestikken skrek av bekymring – var det en gjedde i den andre enden?

Etter to-tre minuttene senere, som føltes som timer, var barrieren brutt: Kilosgrensen var krysset. Etter at fisket nærmest ble gravd opp av hullet skar en enorm lykkefølelse gjennom kroppen. YES!

Stor snusboks.
Stor snusboks.

Jeg brukte litt tid på å anerkjenne fiske etter tusenbrødrene, men etter noen sene, varme sommerkvelder på Rømskog for snart to år siden innså jeg at abboren ikke er noe man skal undervurdere: Den er drittøff!

Dessuten: Med denne karen med på laget, er det ikke vanskelig å bli overtalt til å like noe nytt:

Sjørøveren og abboren
Sjørøveren og abboren
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s