Asp på flue?

Å kalle aspen for «Nordens tarpun» er kanskje å dra det langt, men at den gir en helvetes kamp når den biter på kroken er sikkert og visst…men veien dit kan være lang.

Som forventet? Nææh….

Aspen kan være litt småkjip. Det er en fisk vi ikke kjenner så altfor godt, men etter noen timer langs elvebredden har vi gjort oss noen erfaringer. De som fisker målrettet etter den er ofte litt gniene på å dele ut noen tips.

Vi har kommet frem til følgende der vi fisker:

– Den er gjerne å finne i rolig strøm. Vi har utelukkende fått asp i bukter med god bevegelse i vannet, ofte bare en armlengde unna typiske gjeddeplasser.
– Den har sine stunder, og når den først har den stunden sin er alt et kaos uten like. Det er lett å spotte en asp når den først er igang. Ser du den ikke, så hører du i det minste et sabla plask.
– Fargerike fluer eller en såkalt «gurgler» bør gjøre susen når fisken er i bettet. Utenom bett bør en dau liten agnfisk gjøre susen for den haspel- og duppfrelste.
– I «karpevann» står den ofte i tilknytning til inn- og utos. Dette er jo en kjent sak med mange fiskearter, men nok en gang: I vann med asp-bestand har vi kun fått den – og sett den aktiv – i partier med god bevegelse i vannet. Fisken er vel antagelig å finne over alt…men flaksen vår har utspilt seg i strømmen.
– Tiden nå og fremover er asp-tid.
– Den er meningsløs å slå i hjel. Fisk den, knips et bilde og sett den ut. Dette er ikke mat.

….og Jonnis’ fjorårsbeste på 3,0 skal slås ned i støvelskaftene. For de av oss som sverger til flue, skal vekten godt over 3 før vi er fornøyd. Fangstrapporter vil følge litt utover sommeren, og erfaringene vi gjør oss med denne uspiselige rakker’n skal såvisst deles.

Reklamer

3 kommentarer om “Asp på flue?

    1. Takk! Aspen er i siget – aktiviteten har vært helt hinsides ved et par anledninger nå, men fangstene vil nok utebli frem til vi får bellybåtene på vannet. Satser på å ta noen kubber a la dine om ikke så altfor lang tid. :D

      Haakon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s